20 juli 2021

Trip 48 [10] 'Wild' kamperen bij Goldschmitt en Messe Friedrichshafen

In Nederland is Goldschmitt - denk ik - lang niet zo bekend als CarSupport en VB Suspension. Maar deze bedrijven zijn alleszins vergelijkbaar. De vestiging hier in Leutkirch is gecombineerd met McRent, een grote verhuurder van kampeerauto's in Duitsland.

Bij de vestiging in Leutkirch im Allgäu vond gisteren de presentatie plaats van de modellen 2022 van Carado, Sunlight en Etrusco. Als eerder gemeld, dit laatste merk heeft (nog?) geen dealer in ons land. En de vraag is trouwens ook wat dit zou toevoegen: het zijn allemaal bijna dezelfde campers met alleen een andere 'verpakking'. 

Omdat ik vanavond en morgen in Friedrichshafen moet zijn wilde ik gisteren daar alvast heen rijden. Maar de beoogde camping zit tot half september (!) vol. En gisterenmiddag bleek ook de camperplek in Leutkirch - zie de GPS-bewaker hiernaast - al vol. Dus ben ik maar blijven staan op het terrein voor Goldschmitt - samen met een Belgische collega in zijn camper. Vandaag kunnen we bij Dethleffs terecht op een plek tussen de tentoonstellingshallen van de Messe Friedrichshafen.

Collega Paul heeft gisteren op de kaart (..) een route uitgezet naar Friedrichshafen. Een prachtige route door de Allgäu, met hellingen tot 15% (omhoog). De Deutsche Alpenstrasse: hier was ik al eerder, in opdracht (september 2019, twee weken lang).

Uiteindelijk bij de Messe Friedrichshafen terecht gekomen. Eerst gefotografeerd (modeljaar 2022 Dethleffs caravans en campers), daarna naar  een plek waar we mogen overnachten (naast de hal bijna), dineren met Dethleffs en naar bed. Hard werken weer, kortom.


En wat hier toch steeds bijna geluidloos overvliegt... Een vlucht van een half uur kost rond de 260 euro per persoon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We gaan weer op pad