11 juli 2021

Trip 47 [2 en slot]

Een nieuwe camping (2e seizoen), dus een beetje kaal is het nog wel. Maar dat is een kwestie van tijd: over vijf jaar ziet het er al heel anders uit. De omgeving is geweldig mooi en op fietsafstand vind je Den Haag, Delft, Nootdorp, Pijnacker en Zoetermeer zelf uiteraard. Wij maakten een fietstochtje en dat smaakte zeker naar meer!

De plattegrond lijkt mij niet helemaal bij de tijd: de camperplaatsen rechtsonder bijvoorbeeld heb ik niet gevonden - en als ze er wel zijn, dan wil je daar nu niet staan.

We gebruikten de kennismaking met de camping tevens om wat contacten van vroeger - wij woonden ooit in Zoetermeer - te bezoeken en dat was heel erg leuk.

Telefoonfoto
De jonge boompjes geven nog weinig beschutting. Een haag zou hier wellicht meer effect sorteren.
Telefoonfoto

Bijna vanaf de camping heb je zicht op de molendriegang Leidschendam. De molens zijn gebouwd rond 1672 voor het droogmalen van De Driemanspolder (later opgegaan in de Nieuwe Driemanspolder). De ondermolen is in 1902 door de bliksem getroffen en afgebrand en is in 1903 vervangen door een nieuw exemplaar. In 1945 werd in de ondermolen een nieuwe pomp geplaatst, maar die had te weinig capaciteit. Om die reden is de driegang in 1951 buiten bedrijf gesteld.
De drie molens, eigendom van de provincie Zuid-Holland, zijn in de afgelopen jaren gerestaureerd en zijn maalvaardig. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We gaan weer op pad