26 september 2021

Trip 54 [11] Rursee

Vergeten   Ai, dat is even jammer. Chajah ontdekt in het sanitairgebouw hier op camping Rurberg dat ze haar (dure) e-tandenborstel op de vorige camping heeft laten staan. Hopelijk vinden ze die daar: ik stuurde gisteren al een e-mail* met die vraag naar de camping in Dillenburg. En het verzoek natuurlijk deze dan op onze kosten op te sturen. (Maar goed: als dat de enige schade is gedurende deze trip - het kan veel erger.)
*Laatste nieuws: de tandenborstel is gevonden en de campingbaas stuurt deze op!


Filmpje   Hierboven zie je onze wandeling - onder een bewolkte hemel waaruit af en toe wat spetters kwamen - van vandaag in een 3D-filmpje. Hiernaast de route (beide: de app Outdooractive). Mijn zweten werd niet veroorzaakt door de afstand, maar door de hoogteverschillen.

Rust   Het is hier in Rurberg heerlijk rustig op de camping. Rond 9:15u vertrekken onze buren in een mooie 4x4 buscamper (Hymer, vermoed ik). Aan de andere kant staat een moeder met een kind in een bestelauto: die doen dus alles buiten, of onder de achterklep. Zij boffen met dit weer: anders wordt de leefruimte wel erg beperkt. Als wij na de wandeling van vandaag terugkomen is de camping bijna leeg.

Warm   In Rurberg hebben we rond het middaguur warm gegeten: schnitzel. Vanavond volstaan we met een opgepiept broodje nog uit Dillenburg. Het moet uit de lengte of de breedte... 

Drinkwater   Op de Rursee kun je rondvaarten maken. Of ergens heen wandelen en de boot terug nemen, of andersom.
Ik heb de indruk dat het stuwmeer meer dient voor drinkwater dan voor energie-opwekking.
Rondvaart   Er zit een overloop in. Daar ging nog best wat water naar beneden. Op de achtergrond een van de rondvaartboten.

Kraan   Een botenhelling, met een rails. Bovenaan staat een kraan om de boot op of van een aanhanger te tillen. 

Fietstocht   Morgen verder (..) naar Nederland, naar Valkenburg. Moet je toch ook eens geweest zijn - al is dat vermoedelijk lang geleden al eens gebeurd. Maar nu weer: twee nachten. Met een fietstocht als het droog blijft.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten