29 september 2021

Trip 54 [14 en slot] Natuurcamping met paarden (en vliegen)

Aan beide kanten lopen paarden. (En vliegen vliegen...)
En die onweersbui, die viel ook.
Zompig   Natuurcamping Raayerhof in Swalmen (CC* 49772) en camping Raayerhof hebben hetzelfde adres: dat is best vreemd in CamperContact. Er zouden dertig plekken zijn, maar niet als het regent: "Dan zak je weg", voorspelde de mevrouw van nummer 13A, het huis aan de overkant van de paardenhandel (die dit is). Sanitair is in de schuur. Ach, we hebben niet veel nodig. "Ga daar maar ergens langs het pad staan."  Maar dat leek me te smal. Midden op de onverharde parkeerplaats: dat gaat beter. Als het anders moet horen we het wel. Voorlopig hebben we de P voor onszelf. Links en rechts klinkt af en toe gehinnik. De vliegenmepper in de camper maakt overuren.

*Campercontact

Wanstaltig vind ik onze welvaart soms...
Brievenbus   Bij een AH XXL deden we boodschappen: de parkeerplaatsen daar waren niet zo XXL, dus ik heb maar even een ruimer zijstukje bij de uitgang gezocht. Daarna de camper parkeren op de natuurcamping en een stukje lopen, op zoek naar een brievenbus. Met de website van PostNL was die te vinden op 22 minuten lopen. Omdat ik bij voorkeur heen en terug niet dezelfde weg kies liepen we nog door een mooi stukje bos en langs een kasteelboerderij.

Zuidewijk Spick   Kasteelboerderij bestaande uit een hoog herenhuis onder een schilddak (grijze pannen), 18e eeuw met mogelijk ouder muurwerk uit 17e eeuw, vormt met de aansluitende boerderij en dienstgebouwen een rechthoekig omgracht complex, 18e eeuw, met binnenplaats, die bestraat is met veldkeien, 18e eeuw. 

Barok   Inwendig onder meer een trap met balusterleuning en twee zalen met muurschildering, 19e eeuw. In de kapel een barok altaar, 18e eeuw, de koepel heeft een beschildering, 19e eeuw.

Natuurbeheer hier - altijd fijn om te zien. 

Donderdag 30 september legden we een bezoek af in Swalmen, waarna we probleemloos naar huis reden.



Gisterenavond in Valkenburg gegeten. ([Telefoonfoto]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen