22 september 2021

Trip 54 [7] Leica, wandelen en een 'andere pizza'

Leica   Vanmorgen de fietsen van de drager en op weg naar het Leitz-park. Wetzlar is de thuisbasis van het merk Leica - wie kent het niet? Mijn goede vriend en fotograaf Kees van den Berg, in augustus 2019 overleden, was een Leica-fan. Hij fotografeerde zelfs kalenders voor dat merk. En hij is ook vast in Wetzlar geweest.

eFiets   De weg er naartoe was best steil: de eFietsen bewijzen dan dubbel hun nut, want anders wordt het lopen.

Magnum   Indrukwekkend vond ik de tentoonstelling van Steve McCurry, met portretten van over de hele wereld, vooral India en Afghanistan. Wat een (Magnum) fotograaf is dat... 

Kassa   Een rondgang door de winkel is ook interessant. De prijzen van sommige Leica camera's en objectieven... En ik zag een objectief met een diafragma van f/0,95. Dat moet iemand mij eens uitleggen hoe dat kan!

Stappen   Na de broodjes van de camperplaats, keurig bezorgd, een wandeling van dik 8 km gemaakt over een glooiend terrein. Daarna nog naar die Altstadt voor een pinsa romana. Dat bleek een soort vierkant pizza met een bodem van drie verschillende graansoorten, heerlijk krokant.

Koning   Morgen verder: Dillenburg. Korte rit, bestemming een camping. En ons koningshuis natuurlijk.
Willem I van Nassau-Dillenburg, bijgenaamd Willem de Rijke (Dillenburg, 10 april 1487 – aldaar, 6 oktober 1559) was graaf van Nassau in Siegen, Dillenburg, Hadamar en Herborn en graaf van Katzenelnbogen, Vianden en Diez. Ons huidige vorstenhuis stamt af van zowel zoon Jan als ook zoon Willem in meerdere vrouwelijke lijnen. Daarmee is Willem de Rijke een rechtstreekse voorvader van koning Willem-Alexander.

Selfie bij het Ernst Leitz museum (Leica).





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen