23 september 2021

Trip 54 [8] Leve de Koning!


Korte lijnen   In Dillenburg zijn we vandaag aangekomen. Gisteren kon je lezen wat de relatie is tussen Dillenburg, Koning Willem I en ons huidige koningshuis. Die lijnen zijn kort, om niet te zeggen heel kort. We staan op een camping: van hieruit zijn we vanmiddag lopend naar de Wilhelmsturm. Helaas - corona - is niet de gehele toren open: alleen begane grond en eerste verdieping. Ook de kazematten onder de toren zijn door de pandemie gesloten.

Smeerkezen   Na ruim twee jaar camperen zie ik dat er best wat asociale smeerlappen onder camperbezitters zitten. Zoals dit varken, dat zijn grijswaterkraan open zet en vervolgens de camperplaats verlaat. 
Groen   Prima plek op de groene camping. Einde middag komen er diverse passanten langs, caravans en campers. Het echtpaar dat de camping nu tien jaar bezit zijn Roemenen. Normaal kun je hier ook eten, maar ook dat...

App   Op de heenweg naar de Wilhelmsturm gingen we onder de snelweg door, terug er overheen. De app Outdoor Active kent werkelijk elk wandelpaadje.
Vreselijk, om onder zo'n weg te wonen, trouwens. Zo'n huis raak je toch nooit meer kwijt.
Glooiend   Vanaf de eerste verdieping van de Wilhelmsturm heb je een mooi zicht op de glooiende omgeving.
Vakwerk   Dillenburg stelt naast de Wilhelmsturm verder niet zo veel voor. Leegstaande winkels ook hier. Maar ook wel mooie vakwerkgevels.
Senior   Dillenburg. Hier kent Zij ook haar plaats. Op het seniorenbankje.
Kudde   Op de terugweg hadden we dus over de snelweg niet boven, maar onder ons. Was wel wat klauterwerk voor nodig: één paadje was met een hek afgezet. Het risico op een ontmoeting met een kudde stieren of paarden namen we maar niet. 
Hoek   Ook tijdens de klauterpartij hadden we zicht op 'onze' toren, ooit behorend tot een slot. Uit deze hoek zullen niet veel bezoekers de toren hebben gezien.
Stamboom   Op de eerste verdieping van de Wilhelmsturm. Jammer dat de rest was gesloten. Alle borden bij de geschiedenis binnen zijn in het Duits en Nederlands. Ook de complete stamboom hangt er.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen