09 juni 2020

Campertrip 20 - Alblasserdam / Kinderdijk (4)

Jammer: een grijze dag vandaag die niet bepaald uitnodigt om er met de camera op uit te trekken. Eerst maar even Alblasserdam in, te voet. Volgens de beheerde van Camperpark Kinderdijk een stadje met 20.000 inwoners. Op loopafstand zijn voldoende winkels (Dirk, AH, diverse drogisterijen) en horeca. Domino komt graag een pizza bij je camper bezorgen. Vlakbij ook een fietsverhuurder. De molens van Kinderdijk zijn zeker lopend te bereiken, maar je bent dan wel relatief lang onderweg naar de molens toe en weer terug - via een niet heel interessante route...

(c) WL - Telefoonfoto Pixel 3A XL
Bij de ingang van de stad staat dit beeld: ik heb geen informatie kunnen vinden wat het voorstelt. Maar het is wel mooi. Watersnood? Oorlogsschade? Ik hoor het graag.*

Wandelen
Met de fiets ben ik vanmiddag naar het beginpunt (Infocentrum) van een wandeling gereden. Fiets parkeren en lopen maar. Zeer afwisselende route, net geen 12 km. Te vinden op de app Wandelnet.

* Het gaat om een beeld van plaatwerkers van de scheepswerven van weleer. Dat meldt Ron Gort uit Stavanger (Noorwegen), die in Alblasserdam opgroeide.

Meer foto's hieronder.


Een praatje met een visser leerde mij dat 'die Polen hier stropen en niemand controleert'. En dat was wel voornamelijk de oorzaak dat hij steeds minder ving.
Verderop hadden een kraai en een ooievaar ruzie. Langs enkele boerderijen wemelde het van de ganzen: hoeveel eieren legt zo'n gans? Die overigens in het voorjaar vrij massaal worden 'geprikt', want anders worden het er nog veel meer, aldus een voorbijgangster.
De meerkoeten hebben ook jongen: wat zijn dat toch schattige krullenbolletjes. Het ooievaarsnest dat ik tegenkwam was eveneens bewoond. En die prachtige fuut met een gestreept jong kwam ook nog voorbij.

Met de Waterbus naar Dordrecht of Rotterdam.
Scheepsbouw is nog steeds een belangrijke werkgever hier.
Nee, campers zijn hier op straat niet welkom.
'Dat komt door de Polen.' (?)
Het blijft mooi en bijzonder, die 18e eeuwse molens.

Ruzie met een kraai.

Mooi gezinnetje.
Beide ouders voeden (op).


Mooie stukken wandelroute.

Fuut met jong.
Een laatste blik - morgen naar huis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten