16 juni 2020

Campertrip 21 - Koudekerke (Zeeland) (3 en slot)

Onze bus staat weer voor de deur. De rit van Koudekerke naar Bergen op Zoom stelt uiteraard niet veel voor. Op de minicamping nog even alles geleegd en met een dashboard-krentenbol onder handbereik de snelweg opgezocht.

Wat is Zeeland toch ook mooi! Volgende keer nemen we zeker de fietsen mee om nog een groter gebied te bestrijken. Maar zo'n plaatsje als Kouderkerke, dat kun jue het best lopend verkennen. De halte van de stoomtram, het prachtige kerkje op de plek waar in de 12e (twaalfde!) eeuw ook al een kerkje stond... prachtig!Vanmorgen nog even langs de koeien van de minicamping gelopen: er staan er hier heel wat! Meer foto's hieronder.

Wat op minicamping (en zorgboerderij) Pitteperk in Koudekerke vooral opviel was de rust*. De zingende vogels in de struiken rondom. De zwaluwen boven ons hoofd. Twee toiletten en twee douches is niet te veel als alle plaatsen bezet zijn. De stortplek voor het chemisch toilet is niet 'prettig' door de vlakke bodem i.p.v. een trechter. De inhoud van het toilet laat zich zodoende eerst in volle glorie zien.

Voormalige halte van de stoomtram in Koudekerke.Nog meer camperaars weten de Pitteperk te vinden.
Ook in de 12e eeuw stond op deze plek in Koudekerke al een kerkje.
* Nou goed - op de schuur worden zonnepanelen geplaatst. Het boren en verplaatsen van voertuigen gaf wat geluid, maar niet hinderlijk en alleen overdag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten